Club de Golf Escorpión

1 of 24
1 of 24
€119.00
3 golf courses
27 holes

"BEST GOLF CLUB OF COMUNIDAD VALENCIANA SINCE 1969"

Club de golf Escorpión is a private club with 27 holes divided in three groups of 9 (MASIA,LAGOS and NUEVOS) and 9 holes pitch and putt, 2 chipping greens, 2 putting greens, d…
Founded
1969
Green fee weekdays
€119.00
Included in price
Trolly
Payment options
American Express, Cash, Maestro, Mastercard, Visa

Total score

  • course maintenance8.4
  • facilities8.3
  • clubhouse8.1
  • Value for money8.2
  • hospitality8.2

Latest reviews

9.0
vp
vpirtila
Beginner
Played on: 19 April 2019
Handicap while playing: 16.1

Good layout of courses.

Helpful?
7.3
Played on: 31 July 2019
Handicap while playing: 10.9

Vanuit het centrum van Valencia een halfuurtje rijden naar Club de Golf Escorpion. Via Leadingcourses geboekt voor 2 personen inclusief buggy €74,50 p.p. Het clubhuis bij binnenkomst is erg groot met binnenplein waar je gelijk wordt ontvangen door de receptie. Hier zit vriendelijk personeel dat - in tegenstelling tot andere personen op de golfbaan - Engels spreekt. Erg apart is dat je door elektrische poortjes heen moet alvorens je het terrein kan betreden. De caddymaster uitleggen over de buggy was lastig want hij sprak geen Engels, en ik steenkolen Spaans. Uiteindelijk is het wel gelukt. Toen we wilden starten op Masia (zoals was aangegeven door de receptioniste) bleek deze dicht te zijn, terug naar de Caddymaster maar dat had natuurlijk weinig zin. Situatie was erg onduidelijk maar uiteindelijk gestart op Lago. Deze begint met een dogleg par 4 en ook nog eens de langste par 4 van deze lus (362 meter). Door de teesluiting was het erg druk in de baan en moesten we veel wachten. De baan is vlak en dus goed te lopen, buggy is niet noodzakelijk. Aantal huizen rondom de baan en ook in aanbouw. Op hole 4 stond er een scherm midden op de fairway om de werkzaamheden aan het gras te verbergen, maar wel erg vervelend als je daar vlak voor ligt met je bal... Hole 6 is een mooie par 5 met bomen en water. De holes zijn kort evenals de afstanden tussen de holes. Als het niet druk is kan je de baan snel lopen. Dat hole 8 stroke index is 1 slaat nergens op. Het is slechts een par 3 die niet enorm lang is (159 op de kaart) en het water dat er ligt is niet enorm in het spel. De tweede lus liepen we Masia. Hole 2 is een dogleg maar let op want als je probeert af te snijden komen de bomen in het spel. Hole 4 een lange par 4. Het is een parkbaan en doet een beetje Amerikaans aan, al zijn de lengtes dat niet. Hole 5 is een erg leuke hole met water aan de zijkant. Greens waren perfect en bloedsnel. Onderhoud was prima maar qua baan zeker geen 8,5 waard (het cijfer ten tijde van spelen). Ik heb betere banen gespeeld in Spanje.

2
Helpful?
8.2
Knuuuf
Bronze
Played on: 8 April 2019
Handicap while playing: 15.5

Mooie traditionele spaanse golfclub. Sfeer is goed. De baan is redelijk makkelijk voor een ex Spaans Open baan. Niet de allure van de grote Spaanse banen maar tegelijkertijd meer dan ok!

Helpful?
View all reviews

Latest photos

Facilities

Driving Range

Chipping area

Putting Green

Compact course

Golf school

Club rental

Buggy

Trolley rental

Electric trolley

Charging system

Bar

Restaurant

Pro shop

Lockers

Wifi

Swimming pool

Contact Club de Golf Escorpión

+34 961 601 211
8.3
Ladies European TourIAGTOGeo FoundationBig Green Egg